Saturday, December 18, 2010

move on or move back in ??

Recently, a friend of mine still in love with his gf was plagued with a broken  heart. all i can do is offer him words of  encouragements. offer my ear to listen ( even xpernah  dengar pun suara dia..   :D ) with hopes of enlighten  the darkness. it is my responsibility as a fiend to  encourage him. 
heal your broken heart friend, 
u must know urself, love urself, and appreciate urself first. take time to analyze and evaluate. take time to define urself as an individual. time heals all wounds , tu yg kita selalu dengar kan ?  but do u really have to wait for time to heal these wounds? Absolutely not.! kan ?  then u got to decide where your going to go from  here. u don't want to feeling this way forever so  it's decision time. Will your life be better with or  without your ex. Now only u can answer this question. if it was a bad break up, then I'd say it's time  to move on and make yourself a better life.

u should give another chance to others too. bukan  hanya pasrah dgn segala. all i can says try it first.  try harder. put an enough effort to get knowing ppl.  masa ni la br boleh nmpk org sekeliling yg betul2  wujud utk u. life is too short to wake up in the  morning with regrets.  oh jgn lupa utk consider the  candidates A & B. :D they're the most really care  about u. ur life. who makes u happy for every single  simple thing in which u didnt expected at all before.  so, love  th ppl who treat u right, forget about the ones tht dont and believe tht everything happens for a  reason. mungkin takde jodoh kan. if u get a chance,  just take it, then u would be ok. insyaAllah. amin.

hati yg patah boleh dipulihkan. jgn risau. ( cewah,  mcm doctor) hehe,every 60 seconds  u spend upset is a  minute of happiness you'll never get back. smua yg  terjadi ada hikmahnya. di dalam  al- Quran ada menyebut, apabila kita tdk dapat apa yg kita nk, tu  mknanya kita akan diberi sesuatu yg lebih baik dr apa  yg kita nk. 


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik  bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu,  padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang  kamu tidak mengetahui." -Surah Al-Baqarah ayat 216 

Rasulullah SAW bersabda maksudnya:


“Apabila Allah menyayangi hamba-Nya maka dia diuji agar Allah mendengar rintihannya (dengan kerendahan diri).”   (Riwayat Al Baihaqi)


jgn rasa terbeban dengan ujian yg diberi kerana  ""Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai  dengan kesanggupannya." -Surah Al-Baqarah ayat 286 


redha dan sabar dgn segala yg terjadi. u know wht ,.. u're lucky enough sbb pernah diberi nikmah utk rasa  disayangi. ada sesetengah org langsung xpernah & belum  berkesempatan utk merasa diri disayangi. seriously ada, *sigh*

berdoalah pd Allah seiklas hati. mintalah padaNya,..




cuba doa ini :

  "seandainya dia adlh org yg terbaik utk  aku, kehidupan  aku, masa depanku, Engkau permudahkanlah hubungan  antara aku dan dia. tapi jika sebaliknya, aku redha Ya  Allah. " 

insyaAllah Allah akan menerima doa hambaNya yg ikhlas.

if your relationship ended for a  reason,then maybe theres still a chance ( masih berharap dan tidak putus asa lg kan...) naah... If u feel  like life really can't go on with the lost love of  your life then getting your ex back maybe the answer.  yeah, maybe...  so here, u shud giving the relationship another go, (even if  your ex thinks they don't want to), is the obvious  choice to cure your broken heart. Then if u do  decide that the relationship isn't working out , just  make sure you dump them first!! >.< ( tu yg sepatutnya)
Everybody's story is different. almost everybody has felt the pain of unfulfilled desire . . . and suffered through it. and jyeah i pun pernah. Now, leave the past, skip over the present . . . and jump into the future.
wish u well. :)) InsyaAllah.


4 comments:

  1. .seriously.it help :)

    ReplyDelete
  2. wah..nasihat yang paling tepat..kena forward dekat member yang tengah frust nie...

    ReplyDelete